Bosnada Yabancı Dil Destekli Eğitim

Bosna’da Yabancı Dil Destekli Eğitim Veren Üniversiteler

Bosnada yabancı dil destekli eğitim eğitim veren üniversitelerde Avrupa standartlarında lisans eğitimi alabilirsiniz.

Bosna’da Dil Destekli Eğitim

Yurt dışında okumak istiyorsunuz; fakat dilinize güvenmiyor musunuz? Bu konuda size bir alternatif sunabiliriz. Son yıllarda Bosna Hersek’te okumak konusunda birçok yerde makale görebilirsiniz. Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak bu konuda kapsamlı yönlendirmeler yapıyoruz. Eğer Bosna’da okumayı düşünüyorsanız, kısa zaman içinde bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. YÖK tarafından tanınan bu üniversiteler için sınava girme zorunluluğunuz yoktur. Sadece lise diplomanızı alabilir ve kayıt zamanından gerekli prosedürleri yerine getirebilirsiniz. Bosnada yabancı dil destekli eğitim veren üniversiteler de olduğu için dil konusunda sorun yaşamazsınız. Bosna’da üniversite eğitimi konusunda Boşnakça ve İngilizce dil seçeneklerinin yanı sıra yabancı dil desteği de bulunmaktadır.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak, öğrenci adaylarımızı okul kayıt dönemlerinde her konuda bilgilendiriyoruz. Bosna’da yabancı dil destekli eğitim veren üniversiteler arasından sadece bir üniversiteyi görebilirsiniz. Bu da Uluslararası Travnik Üniversitesi olarak geçer. Burada Hukuk Fakültesi, Medya ve İletişim Fakültesi, Ekonomi Fakültesi, Trafik Fakültesi ve ekoloji Fakültesi gibi fakülteleri görebilirsiniz. Bu fakülteler arasından istediğinizi seçebilir ve eğitimlerinizi de buna göre alabilirsiniz. İngilizce ya da Boşnakça sizi zorlayacaksa bunu düşünmenize gerek yok. Hem kendi dilinizde eğitim alabilir hem de yurt dışında okuma şansını değerlendirebilirsiniz. Bazen bu ikisini bir arada götürmek zor olabilir. Bu noktada, Travnik Üniversitesi’nin alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Bölümlere göre fiyatlar da değişmektedir. Genel olarak Bosna’da eğitimler 1000 euro ile 4000 euro senelik ücret olarak değişmektedir.

Bosnada yabancı dil destekli eğitim veren üniversiteler olduğu için, Bosna Türkiye’den öğrenci kabul eden ülkeler arasında popüler kabul edilmektedir. Üstelik bu ülkenin kültürünün bize yakın olması ve ulaşım konusunda sıkıntıların olmaması da ciddi bir avantajdır. Denklik ya da aklınıza takılan diğer detaylar konusunda sizi yönlendiriyoruz. Genelde konaklama konusunda soru işaretleri ile karşılaştığımız için bu konuda da danışmanlık hizmeti veriyor ve sizin için okula ulaşımı yakın olan evler tutuyoruz. Böylece okula gitmeden her şeyiniz bizim tarafımızdan ayarlanmış oluyor. Siz sadece ne okumak istediğinize karar verin, gerisini biz sizin için çözüme kavuşturalım ve sonraki aşamaları da sizin için takip edelim.

#bosnadadildetsteklieğitimverenüniversiteler

Üniversitenin Konumu

Türkçe Öğrenmenin Önemi

Orta Çağ’da Türkçe, Osmanlı İmparatorluğu tarafından Avrupa’ya yeni bir dil olarak tanıtıldı. Fikir, diğer kültürlerle Avrupa’nın her yerinden insanların anladığı bir dilde iletişim kurmaktı. Türkçe zamanla birçok ülkenin resmi dili haline geldi. Bugün hala milletler arasında ortak bir dil olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

I. ve II. Dünya Savaşları’ndan önce Türkçe, Bosna-Hersek’in resmi diliydi. 1992’de Bosna-Hersek Yugoslavya’dan bağımsızlığını ilan ettiğinde Türkçe resmi diller listesinden çıkarıldı. Ancak Türkçe, Bosna Hersek’te halen yönetim dili olarak kullanılmaktadır. Buna ek olarak, Bosna Hersek hükümeti, vatandaşlarını menşe ülkeleriyle bağlarını sürdürebilmeleri için Türkçe öğrenmeye teşvik ediyor. Türkçe’nin bu şekilde ikili bir amacı vardır: Dinleyicilerin aşina olduğu bir yabancı dili korurken ulusal gururu teşvik eder.

Yaşayan Türklerin sayısını artırma çabasının bir parçası olarak 1980’lerde Bosna-Hersek’te Türkçe kursları yayılmaya başladı. ülkede. Bu kursları yaygınlaştırmak için hükümet, öğretmenlere her yıl Türkçe dil eğitimi almaları için ödeme yapmaktadır. Dersler ayrıca üniversite bölümleri aracılığıyla yabancı dil ağırlıklı olarak verilmektedir. Bunlar genellikle geceleri yapılır, böylece çalışan yetişkinler kariyerlerini kesintiye uğratmadan onları alabilir. Öğrenciler, Türkçe öğrenmenin yanı sıra, yurtdışında okurken matematik ve bilgisayar bilimlerindeki becerilerini de geliştirebilirler.

Bir yana: Avrupa’nın birçok yerinde Türkçe, eski nesiller tarafından hâlâ ana dil olarak konuşulmaktadır. Ancak 1960’lardan sonra doğanların Türkçe’yi ikinci dil olarak öğrenmeleri giderek yaygınlaşıyor. Bunun nedeni, 18 ila 28 yaş arasındaki tüm erkek vatandaşları en az iki yıl orduda görev yapmakla yükümlü kılan Türkiye’nin zorunlu askerlik yasasıdır. Sonuç olarak 1960 sonrası doğanlar ikinci dil olarak Türkçeyi ağırlıklı olarak çevrimiçi kurslar veya akıllı telefonlarındaki uygulamalar aracılığıyla öğrendiler.

1990’lı yıllarda Bosna-Hersek’te yaşanan savaş sırasında birçok kurs iptal edildi veya süresiz olarak ertelendi. Bu, birçok insanın eğitimini erken bırakmasına ve Türkçe öğrenmeye olan ilgisini kaybetmesine neden oldu. Bosna-Hersek’te barış olduğu için bu kurslar yeniden başladığından, daha fazla insan bu klasik yabancı dili öğrenmeye ilgi gösteriyor.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!