Bosna’da Okumak

Bosna Hersek Üniversitesi Nerede?

Bosna Hersek Üniversitesi Nerede?, Eğer ki Bosna Hersek içerisinde bir üniversitede eğitim görmeye karar verdiyseniz o zaman Bosna Hersek Üniversitesi...

Bosna Hersek Üniversitesi Nerede?

Eğer ki Bosna Hersek içerisinde bir üniversitede eğitim görmeye karar verdiyseniz o zaman Bosna Hersek Üniversitesi nerede diye de sormanız gerekecek. Çünkü üniversitenin konuşlandırıldığı yer bir o kadar önemlidir. Bir öğrenci için sosyal hayat da bir o kadar önemlidir. bu nedenle de üniversite her zaman canlı bir alanda yer almalıdır. Bu ülkedeki üniversitelerin pek çoğu insanların çok daha kalabalık olduğu Foça şehrine kurulmuştur. Bunun yanında Travnik şehrinde de üniversiteler karşınıza çıkıyor. Böylelikle öğrenciler hem eğitim hayatlarını hem de sosyal hayatlarını aynı bölgede rahat bir şekilde sürdürebiliyor. Bosna Hersek’te eğitim alan çok fazla Türk öğrenci var. Bu nedenle kendinizi burada hiçbir şekilde yabancı hissetmeyeceksiniz.

Bosna Hersek bir zamanlar bizlerin toprağıydı. Bu nedenle Osmanlı zamanından kalma tarihi eserleri burada bulmak oldukça mantıklı. Kültür açısından da bizlere yakın. Bu yüzden orada kendinizi yabancı hissetmiyorsunuz. Eğitime gelecek olursanız üniversitelerde genel olarak Boşnakça eğitim veriliyor. Bunun yanında Türkçe destekli eğitim veren sadece Uluslararası Travnik Üniversitesi vardır. Bu nedenle de eğitimde hazırlık sınıfları zorunlu tutulmuştur. Bu üniversitelerde eğitim görmek için herhangi bir sınava girmeniz de gerekmemektedir. Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı hizmetimiz ile birlikte tüm bu detaylara kolay bir şekilde hakim olabiliyorsunuz. İşimizin ehli olduğumuz için yurtdışında kolay bir şekilde eğitim alabiliyorsunuz. Bosna Hersek Üniversitesi nerede diye sorduğunuzda yine biz sizlere yardımcı oluyor.

İstediğiniz bölüm içerisinde eğitim alabiliyorsunuz. Yani hiçbir şekilde sınava tabii tutulmayacağınız için istediğiniz bölümde okuma hakkınız vardır. İsterseniz bu üniversiteler içerisinde lisans tamamlama programlarına da kayıt olabiliyorsunuz. Avrupa’da ve YÖK tarafından kabul edilen diploma da eğitim hayatınız ve gelecekteki iş hayatınız için oldukça önemlidir. Her zaman Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak yurt dışındaki eğitim hayatınız boyunca yanınızda olacağız. Herhangi bir sorununuzda sizlere yardım edecek, anlayacağınız Bosna Hersek’teki aileniz olacağız. Bu yüzden bizimle iletişim halinde olmak avantaj kazandıracaktır. Her zaman ilk olarak Bosna Hersek Üniversitesi nerede araştırması yapın ve ona göre eğitiminize başlayın.

#bosnaherseküniversitesinerede

Üniversitenin Konumu

Bosna-Hersek, güneydoğu Avrupa’da bir ülkedir. Kuzeyde Hırvatistan, batıda Sırbistan ve doğuda Makedonya ve Macaristan ile çevrilidir. Bosna’nın başkenti Saraybosna’dır ve toplam 43.332 mil kare alana sahiptir. Ülke, Müslüman Boşnaklar ve Katolik Hırvatlar olmak üzere iki etnik gruptan oluşuyor. Bosna, 1990’larda Balkan Savaşları sırasında çok acı çekti ve hala bu savaşların sonuçlarından zarar görüyor. Ancak, devam eden siyasi reformlar ülkenin sıkıntılarından kurtulmasına yardımcı oluyor.

Boşnaklar, Bosna’daki en büyük etnik gruptur ve ülke nüfusunun yaklaşık üçte ikisini oluşturmaktadır. Bosnalı Hırvatlar yaklaşık 1,7 milyondur ve en kalabalık ikinci gruptur. Üçüncü en büyük etnik grup, yaklaşık 1,6 milyon olan Sırplardır. Bosna’nın diğer büyük dini grupları Ortodoks Hıristiyanlar ve Katoliklerdir. Her grup ağırlıklı olarak ülkenin bir bölgesinde bulunur.

Bosna, bir zamanlar güçlü bir merkezi hükümete sahip sosyalist bir ülke olan Yugoslavya’nın bir parçasıydı. Bu hükümet 1981 yılına kadar Yugoslavya’yı kapitalist bir toplumdan sosyalist bir topluma radikal bir şekilde kaydırmaya çalıştı. Ancak bu, Kosova’da bir isyana neden oldu; bu, diğer birçok ülkeyle birlikte 1991’de Yugoslav ulusunun dağılmasına yol açtı. Bu çöküşün ardından Bosna, Hırvatistan, Sırbistan ve Slovenya arasında bir sınır anlaşmazlığı haline geldi. Hırvatistan ve Slovenya, Yugoslavya Federal Cumhuriyeti içinde kapitalist bir ekonomik sisteme sahip cumhuriyetler iken, Sırbistan sosyalist bir ekonomik sisteme sahip bir cumhuriyetti. Hırvatistan kendi ekonomik sistemini oluşturmak için 1991 yılında Almanya ile ticari ilişkiler kurdu ve hemen ardından Çin ile ekonomik işbirliğine başladı. Bu, Hırvatistan’ın Deutschmark veya Çin’in yuan para birimiyle olan bağlarından da vazgeçmeden avro bölgesi mali krizinden kurtulmasına yardımcı oldu.

Hırvatistan’ın gümüş, altın, kurşun ve mermer gibi maden kaynakları var; yanı sıra doğal gaz ve petrol. Sırbistan’da da altın var, ancak gümüş veya mermer kaynaklarından yoksun. Bosna da bol yağış nedeniyle bol su kaynaklarına sahiptir. Özellikle ova bölgeleri bol miktarda su kaynağına sahiptir – ova toprağı iyi drene ve verimli olma eğiliminde olduğundan tarım için idealdir. Ova bölgeleri de verimli toprakları ve yeterli su kaynakları nedeniyle yoğun nüfuslu olma eğilimindedir.

Bosna, geçtiğimiz yüzyılda adı ve toprakları üzerinde birçok siyasi sorunla karşı karşıya kaldı. 1914’te Avusturya-Macaristan veliahtı Franz Ferdinand’ın Bosna’da Gavrilo Princip’in elinde öldürülmesiyle I. Dünya Savaşı başladı. Bu, Birinci Dünya Savaşı veya Büyük Savaş (1914-18) olarak bilinen şeyi başlattı. World_War_I_broke_out_in_1914’ten sonra,_Bosnia_became_part_of_the_newly_formed_Yugoslavia__a__mini_state__within_the_former_Austro-Hungarian_empire. İkinci Dünya Savaşı sırasında (1937-45), Nazi Almanyası, Yugoslavya’nın 1943-44 yıllarında Nazi Almanyası’ndan Müttefik kuvvetlere taraf değiştirmesinden sonra 1944’te Sovyet Kızıl Ordu birlikleri tarafından devrilene kadar Yugoslavya’yı işgal etti, ancak ilk önce Polonya gibi Nazi Almanyası tarafından işgal edilmedi. 1939’dan en az 1944’e kadar Alman kontrolü altındaydı ve o zamanlar topraklarında bulunan ABD/İngiliz/Kanada/Avustralya birliklerine savaş ilan ettiklerinde, yasal olarak nerede olduklarını kabul ettikleri ABD/İngiliz/Kanada/Avustralya birlikleri tarafından işgal edildiklerinden beri nerede baskı altında olduklarını kabul ettiler. toprakları yasadışı bir şekilde Yugoslavya, Müttefik kuvvetlerle ittifak kurarlarsa Yunanistan’ın başına gelenler gibi bir kez daha işgal edileceklerinden, ancak bu sefer Yunanistan’ın olduğundan daha acımasız koşullar altında olacağı korkusuyla Müttefik kuvvetler yerine Nazi Almanyası ile ittifak kurmayı seçti. Yugslavya’nın Bolşevhia’dan aforoz edilmesinden bu yana, Çar II. Nikolay, karısının öldürüldüğünün öğrenilmesi üzerine tahttan feragat ettiğinden beri. Rus geçici hükümetinin Rusya’nın kendi içinde, onları bu pozisyona zorlayan Rusya’ya karşı savaş ilanı sırasında kırmızı

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!